Vakantie in het Reestdal Natuurinfocentrum De Wheem

20Natuurinformatiecentrum De Wheem is gevestigd in een prachtige oude karakteristieke boerderij in Oud-Avereest. Landschap Overijssel beheert dit centrum en jong en oud kan er terecht voor informatie over het Reestdal. Welke planten en dieren komen er voor? Welke wandel- en fietsroutes zijn er? Hoe is het Reestdal ontstaan? Hoe leeft de das? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te horen, zien en voelen in de exposities in de Wheem.

De Wheem voor kinderen en volwassenen
Kinderen kunnen door de gangen van de dassenburcht kruipen en zo van alles te weten komen over het leven van een das. Volwassenen kunnen genieten van een lekker kop koffie en een mooie expositie bekijken over het Reestdal of alvast een wandelroute uitstippelen.

Achter De Wheem is een natuurspeelpad gerealiseerd. Dit 2 km. lange pad is samen met kinderen ontworpen. Onderweg kom je o.a. een poel met stapstenen tegen, een heel groot vogelhuisje waar je in kan zitten, slingertouwen, klimbomen, sprokkelhout om je eigen hut te bouwen; kortom allemaal spannende belevenissen!

Wandelen en fietsen
Bij De Wheem is een TOP locatie ingericht. Dat wil zeggen dat op een kaart buiten alle bewegwijzerde fiets- en wandelroutes ingetekend staan. De Wheem is startpunt van verschillende fiets- en wandelroutes door het Reestdal. Er zijn 2 gemarkeerde wandelroutes (2,5 en 5 km) vanaf het centrum en daarnaast zijn er in het winkeltje diverse andere routes te koop die ook de moeite waard zijn. Ook kunt u elke derde zondag van de maand, tijdens de activiteitenmiddag mee gaan met een gids om de mooiste plekjes van het Reestdal te bezoeken.

Excursies en activiteiten
In het Natuurinfocentrum worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor groot en klein, zowel binnen als buiten. Zoals: vlinderexcursies, nestkastjes timmeren, themawandelingen en nog veel meer.

Openingstijden
- van 13.00 - 17.00 uur 
- november t/m april : 3e zondag van de maand = activiteitenmiddag 
- mei t/m augustus: zaterdag en zondag
- september en oktober: zondag
- juli, augustus en de herfstvakantie: ook dinsdag en woensdag
- groepen op afspraak
- excursies voor groepen het hele jaar door 

Adres
Oud Avereest 22
7707 PN Balkbrug
tel. (0523) 65 67 21
www.landschapoverijssel.nl


1