Vakantie in het Reestdal Mysteries van het Reestdal

Mysteries van het Reestdal in beeld en geluid

De website Vakantie in het Reestdal is uitgebreid met filmpjes, audiotours, geluidsfragmenten en anekdotes over de vele mysteries die het Reestdal herbergt. Het lezen, kijken en luisteren hiernaar geeft een extra dimensie aan het bezoeken van het idyllische beeklandschap van de Reest. Zoals het verhaal over het zwarte paard dat in drie dagen grijs werd. Of wat te denken van Het Spinwiefien op de Ekelenberg.

Mysteriekaart Reestdal websiteDe filmpjes zijn ook op Youtube te vinden onder o.a. de zoekterm:
Reestdal, mysteries, toerisme Drenthe.

In diverse delen is de Audiotour te downloaden als MP3 bestand. Meesterverteller Willem de Ridder voert de wandelaars mee door het Reestdal, een uniek beekdallandschap voor Nederlandse begrippen, met verrassende doorkijkjes!  

Onze tip: wanneer u op vakantie gaat naar Het Reestdal, met de kids op de achterbank, laad thuis alvast de bestanden van de Audiotour in de geluidsdrager als MP3, maar ook de I-Pad. Heb samen alvast voorpret tot u gearriveerd bent in Oud Avereest en de auto geparkeerd op de parkeerplaats achter het Bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel. Vanaf deze locatie kan een wandeltour door het Reestdal gemaakt worden, onderweg vertelt Willem de Ridder spannende anekdotes... (da's echt genieten!). 

Het materiaal van de mysteries van het Reestdal is afkomstig van het failliet verklaarde Kunst & Cultuur Overijssel. Door bemiddeling vanuit de Stichting Ondernemend Reestdal kon het Recreatieschap Drenthe deze filmpjes, verhalen en geluidsfragmenten in handen krijgen. Dit geldt ook voor de kaart Mysteries van het Reestdal. Deze is voor € 2,50 verkrijgbaar bij Kroko MultiPunt in IJhorst of bij wandelgids Tineke in een wandeling.    

Op de site Vakantie in het Reestdal kan nu iedereen genieten van de bijzondere verhalen, legendes en mythes uit het Reestdal.


1