Vakantie in het Reestdal Wandelen

Oud-Avereest KerkenpadOP en TOP Reestdal 20 of 15 km.

Laat u verrassen door het oeroude beekdallandschap Het Reestdal op de grens van Overijssel en Drenthe. Het riviertje de Reest, een voormalige hoogveenbeek, kronkelt zich een weg door het prachtige coulisselandschap waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen heide en bos elkaar afwisselen. Vanaf het Bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in het karakteristieke Oud Avereest kunt u een gemarkeerde route uitstippelen van het Wandelnetwerk Reestdal. Maar ook vanaf vele andere locaties kunt u een gemarkeerde of beschreven (GPS)route kiezen.  

De routebeschrijving, achtergrondinformatie en/of GPS track, kunt u ook downloaden via Vechtdal Overijssel.     

De Boer op in Oud-Avereest 4 km

Een route voor kinderen en hun ouders. Start vanuit het Bezoekerscentrum De Wheem in Oud-Avereest. Het boekje, met meneer Beuk op ontdekkingsreis, is alhier te verkrijgen. Een prachtig alternatief, ga op eens op pad met een APProute, inclusief leuke (speur)opdrachten! Kies hiervoor de gezinsroute Wat weet jij van Boerderijen? (circa 5 km).  

Wijngaard en Witte Bergen - Balkbrug 13 km

Wijnwandel arrangement: combineer een wandeling door het Reestdal en de wijngaarden van de Reestlandhoeve met een wijnproeverij van de Reestlander wijnen na afloop. Klik hier voor meer informatie.

Wandelen langs de landgoederen van Het Drentse Landschap - De Wijk

Hier is het altijd mooi. Als de sneeuw schoenhoog op de zandweg ligt of als de zon brandt boven de Reestlanden en de Ooievaars in stille glijvluchten aan de waterkant landen. Misschien is het hier wel op z'n mooist in het vroege voorjaar als de Holwortel de bosbodem een paar weken lang van een dik paars tapijt voorziet. De APProute brengt u langs de drie grootste landgoederen van de Reest: De Havixhorst, Dickninge en Voorwijk. De akkers, het vee en de bossen schonken hun eigenaren welvaart. De landgoederen geven het Reestdal een allure die van alle tijden is. U kunt de route ook starten bij Havezate De Havikshorst in De Wijk, waar ook een prachtige beeldentuin is te bewonderen!

Het Vlinderommetje Zuidwolde 8 km

Deze speciale wandelroute begint bij de Vlindertuin en voert langs mooie plekjes rond Zuidwolde. Het Vlinderommetje is een initiatief van de Natuurvereniging Zuidwolde en stichting RECO en financieel mogelijk gemaakt door de gemeente De Wolden en TenneT.

Ommetje landgoed Linde en Nolde 3 km

Bij boerderijcamping Achter 't Koeienpad in Nolde kunt u het Ommetje Nolde starten en verderop, bij Buitenherberg Ter Linde met een korte aanloop over het viaduct, het Ommetje Landgoed Linde. 

Buurtschaproute Gluur'n bi'j de Buur'n 12 km

Een grensoverschrijdende buurtschaproute in een niet zo'n bekend stukje van Het Reestdal, waarin u naast het struinen door graslanden/hooilanden ook kennis maakt met de buurtschappen Nolde, Den Oosterhuis, Schrapveen, Paardelanden. particulier Landgoed Linde, Zuidwoldiger Esbosjes en een natuurreservaat. Deze buurtschaproute is mogelijk gemaakt door negen ondernemers rond het buurtschap Nolde/Linde en is vanaf elke deelnemer te starten! Lees meer >>>

Avonturenpad Zonnehorst - Punthorst 17 km

Educatie en Natuur; een heerlijke mix die stoere stappers laat avonturen tussen het Biodynamische bedrijf De Zonnehorst en Boswachterij Staphorst. Relaxen bij de nieuwe en oude speelvijver en met een beetje geluk kunt u bijzondere vogels spotten. U maakt kennis met De Vier Bergen en de kolonisatie rond Kievitshaar. Deze route kunt u downloaden via De Mooiste Routes

Het Reestdal op z'n smalst - De Stapel 4 km

In het Informatiecentrum 't Ende wordt iets verteld over het werk van Het Drentse Landschap en kunt u meer te weten komen over het Reestdal: de sfeervolle landgoederen, het indrukwekkende hoevenlandschap, prachtige heidevelden en een beek die op zijn geheel eigen wijze door dit bijna onaangetaste landschap stroomt. Vaak is er ook een wisseltentoonstelling te zien en worden er lezingen, excursies en kinderactiviteiten georganiseerd. Via deze link kunt u de APProute downloaden.   

Knapzakroute Linde-Zuidwolde 18 km (op te splitsen in 10,5 km en 8,5 km)

Kun je Drenthe nog ontdekken, terwijl het al tot de laatste vierkante centimeter in kaart gebracht is? De Knapzakroutes laten u zien dat, voor wie het zien wíl, rond de Drentse dorpen nog veel te ontdekken is. Voor wie ánders naar het landschap wil kijken, naar het heuveltje in het veld, de weitjes langs de beek, die merkwaardige boerderij aan de brink. Klik hier voor de route.

Kuieren in IJhorst 40 km (op te splitsen in routes van 10 km)

Kuierroute 40 in IJhorst biedt een wandeling van ongeveer twintig kilometer. Een verkorting is in de meeste gevallen goed mogelijk. Het boekje kunt u verkrijgen bij KroKo MultiPunt nabij de startlocatie. Kuierroutes IJhorst ook als APP te downloaden. 

Cultuurhistorische Reestdalroutes - varierend van 8 tot 42 km

Tijdens uw verblijf met uiteenlopende cultuurhistorische wandelroutes op pad door Het Reestdal. Iedere route heeft zo zijn eigen charme en brengt u ook in gebieden die niet zo bekend zijn en waarvan u denkt 'kan ik hier wel lopen' (soms staan deze paden ook niet vermeldt op de regionale wandelkaart). Een aantal routes zijn direct van uw verblijfslocatie te starten, voor anderen moet u even op de pedalen naar de startplek. Trek er op uit en ontdek! Lees meer > > >

 


1