Vakantie in het Reestdal Natuureducatie


Balkbrug - Den Oosterhuis: SpeurNeuzenPad

De jeugd van 4 t/m 12 jaar kan onder de hoede van ouders of begeleiders de gewone route door de natuurvriendelijke sier (kruiden)tuinen van De Kruidenhoeve lopen. Bij ontvangst wordt een tas meegegeven waarin opdrachtjes en de materialen om de opdrachten uit te kunnen voeren. Dit is mogelijk bij een paaltje met een neus en een nummer van het SpeurNeuzenPad. Op deze manier doen zij allerlei ontdekkingen over de natuur. Het slingerende pad, dat over de gewone paden door onze tuinen loopt, is geschikt voor jong en oud. Er valt echt heel veel aan te ontdekken...! 


Oud Avereest - De Wheem: Dassenhol en Speelnatuurpad

Kom het natuurpad bij bezoekerscentrum De Wheem de natuurschatten van het Reestdal ontdekken! Welke bomen groeien er? Welke kriebelbeestjes zitten in het insectenhotel? En welke bloemen bloeien er? Meer informatie... Je kunt deze omgeving nu ook verkennen met een APP (1km) Speurtocht Bas de Das. Bekijk ook deze, Natuur dichtbij huis.  

Punthorst - De Zonnehorst: Avontuurlijk wandelpad 

Een educatief en verrassend wandelpad met een aantal avontuurlijke klimmetjes voor jong en oud. Een route van circa 1,5km over het terrein van De Zonnehorst, een Biologisch Dynamisch bedrijf Zo zijn alle aspecten van het bedrijf goed bekijken van de kippen tot en met het klimaatbosje. En niet te vergeten de verschillende groenteteelten op ons bedrijf (kas en koude grond).
In de winkel is de bedrijfsroute te verkrijgen. Lees meer

116_kids_activiteiten_-_NatuureducatieBalkbrug - Wijnwandelpad: Pip de Druif

Een informatiepad door de wijngaarden van de Reestlandhoeve.
Ontdek hoe de wijnstokken op ons land groeien...
Er zijn leuke kijkopdrachten onderweg. 
Lees meer

Punthorst - Zwarte Dennen: Belevingspad

Een avontuurlijk Belevingspad die je ook vanaf het Rustpunt De Boswachter kan starten. Er valt veel te beleven en te ontdekken in Boswachterij Staphorst. Het is niet alleen wandelen over de verrassende paden, maar ook kennismaken met een herriehut, kleurenkamer, een doolhof en meer. Kom het bos voelen, ruiken, proeven, horen en zien!  

Informatiecentrum 't Ende - De Stapel: Reestwandeling 4 km

De Reest is een van de weinige beken in Nederland die er grotendeels nog net zo uitziet als een paar honderd jaar geleden. Dit is zowel binnen in de expositieruimte van Het Drentse Landschap als buiten vanaf het Informatiecentrum 't Ende te beleven.


1